17 минути до рака Води до създаването на стресови протеини и

...
 17 минути до рака Води до създаването на стресови протеини и
Коментари Харесай

Мобилният телефон причинява клетъчна смърт

 
17 минути до рака
 

Води до основаването на стресови протеини и свободни радикали

Скорошни изследвания демонстрират, че потреблението на мобилен телефон 1000 часа, или единствено по 17 минути дневно в продължение на 10 години, усилва риска от развиване на рак с до 60 %.

Изводът е изработен въз основа на статистически разбор на 46 разнообразни изследвания за потреблението на мобилни телефони и тяхното влияние върху здравето по света. Резултатите са оповестени от специалисти от Калифорнийския университет в Бъркли.

Изследователите са потвърдили, че излъчването на мобилни сигнали " пречи на клетъчните механизми ", което води до появяването на по този начин наречените " стресови " протеини, които в рискови случаи предизвикват увреждане на ДНК, тумори и даже гибел на някои кафези.

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати побърза да опровергае резултатите, отричайки всякаква връзка. Оттам обявиха, че „ няма поредни или достоверни научни доказателства за здравословни проблеми, породени от излагане на радиочестотна сила, предавана от мобилни телефони “. Експертите от Бъркли не можаха да се примирят с сходно изказване, по тази причина взеха решение да прибегнат до по-ранни изследвания, извършени в Съединени американски щати, Швеция, Обединеното кралство, Япония, Южна Корея и Нова Зеландия.

Авторът на проучването Джоел Московиц твърди, че хората би трябвало да сведат до най-малко потреблението на мобилни телефони, да държат тези „ тихи убийци “ надалеч от телата си и да употребяват стационарен телефон за по-дълги диалози, в случай че е допустимо.

Както постоянно се случва в научната общественост, изследванията, които приказват за нездравословното влияние на артикул, който не е толкоз елементарно да се отстрани от живота на хората, се подлагат на рецензия.

„ Изследванията за дълготрайните резултати към момента не престават, само че като цяло надеждни научни доказателства демонстрират, че потреблението на мобилни телефони не усилва риска от рак “, споделя Мишел Мичъл, началник на Фондацията за проучване на рака в Англия.

Говорител на британското здравно министерство удостоверява това мнение: „ Няма безапелационни доказателства, че излагането на електромагнитни полета има неподходящи последствия за здравето, при изискване че излагането е под целесъобразните регулаторни равнища “.

Джоел Московиц обаче твърди, че има ясни доказателства за тази връзка, когато се преглежда по-голямата картина и се съпоставят голям брой изследвания. Ученият акцентира, че доста специалисти, които поддържат неговото разбиране, споделят, че модулацията на безжичните устройства прави силата на лъчение по-„ биологично дейна “.

Според него мобилният телефон се намесва в нашите клетъчни механизми, да вземем за пример отваряйки калциевите канали и позволявайки на калция да потече в клетките и техните митохондрии, като се намесва в нашите естествени клетъчни процеси и води до основаването на стресови протеини и свободни радикали. „ В доста случаи това може да докара до клетъчна гибел “, прибавя Московиц.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР